Program


Aktuális előadások



A 2016 óta műsoron szereplő #Orfeusz#Eurüdiké című kortárs tánc előadás Dömölky Dániel által megálmodott táncfilm adaptációjának premiere látható a MU Színházban.

Eurüdiké most kortárs világunk poklába száműzetik. Természetesen ide is követi őt szerelme, a görög mitológia híres dalnoka, ám Orfeusz hiába érti még az állatok nyelvét is, ez a világ számára kiismerhetetlen, a líra feltalálója egyszerre ügyefogyottá és tehetetlenné válik – nincs ereje szembemenni a 21. század világképével.

Megpróbál megfelelni az Eurüdiké új ízlésvilágának. Orfeusz azonban nem képes megtagadni önmagát: a szeretett nőtől teljesen eltérő, lényegileg lassúbb, belső ritmusa nem talál harmóniát megváltozott szerelme hétköznapjaival. Halhatatlannak hitt, még a halált is túlélő szerelmük kerül veszélybe. A boldog, kortalan lassúság értelmezhetetlenné válik a jelen múlandóságában, gyorsaságában.

Koreográfia, előadók: Simkó Beatrix, Grecsó Zoltán
Operatőr: Táborosi András
Zene: Gryllus Ábris
Rendező: Dömölky Dániel

Támogatók: Imre Zoltán Program, Nemzeti Kulturális Alap
Partner: Műhely Alapítvány, Next Stage program

Ajánló


A matematikusnak készülő, briliáns Marguerite Hoffmann Franciaország legjobb egyetemén tanul. Diplomavédésének napján azonban egy tévedés minden bizonyosságot megingat, ezért Marguerite…

Cosa sarà olasz dráma, 101 perc, 2020 olasz nyelven, magyar felirattal

Swiety lengyel magyar politikai krimi, 105 perc, 2024 Lengyel nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!