Program


Szub/Verzió – Szabadtéri vetítések, Szökés Észak-Koreából

Szub/Verzió – Szabadtéri vetítések, Szökés Észak-Koreából

A Szub/Verzió olyan dokumentumfilmeket mutat be, amelyek az emberek döntéseit vizsgálják, amikor arra törekszenek, hogy megváltoztassák a világot maguk körül.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 7. kedd, 20:00

A társadalmi igazságtalansággal, politikai diszkriminációval vagy személyes kihívásokkal szembesülve milyen stratégiákat választunk – megdermedünk, elmenekülünk vagy cselekszünk a változás érdekében? Három megható film a világ különböző tájairól válaszokat keres e kérdésekre.

A Szökés Észak-Koreából egyedülálló, feszült képsorai megmutatják, hogy az emberek mennyi mindenre képesek a szabadságért. A film több sorsot követ, egyének és családok útját, ahogy próbálnak elmenekülni Észak-Koreából, az egyik legelnyomóbb helyről a világon, ahol elhitették velük, hogy szülőföldjük maga a Paradicsom. Hazájuk elhagyása súlyos büntetéssel jár, elfogás esetén akár ki is végezhetik őket, ráadásul ki vannak szolgáltatva az emberkereskedők gátlástalan kizsákmányolási kísérleteinek. A hátramaradt családtagok szintén megtorlással nézhetnek szembe, a film főszereplői mégis vállalják a kockázatot. Madeleine Gavin megragadó, zsigeri és sürgető filmje érzékelhető közelségbe hozza a szökési kísérletek élet-halál tétjét.

A filmek angol nyelven, magyar és angol felirattal kerülnek vetítésre.

Helyfoglalás érkezési sorrendben. Meleg ruházat, pléd és párna hozatala ajánlott.

A vetítések a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Verzió Dokumentumfilm Fesztivál és a Budapest Film Zrt. együttműködésével valósulnak meg.

Ajánlatunk


A Tesztoszteron ironikus és humoros látlelet a nemek közti különbségekről és azonosságokról, frusztrációkról és félelmekről, magunkkal hozott és öntudatlanul is működő családi mintáinkról.

Znajkay Zsófia: Péntek úr csodálatos barátai 5+ Bemutató: 2023. október 6. 100 perc, 1 szünettel

Strindberg "A pelikán" című színművét Ördög Tamás, a Dollár Papa Gyermekei alapítója és rendezője viszi színre Tóth Ildikó, Sodró Eliza, Major Erik és vendégként Bányai Kelemen Barna, a Katona József Színház művésze szereplésével.

Ajánló


Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

A vendégek: befutott, sármos, negyvenes férfiak. A házigazda: Lady Rosemary, akibe egyetemistaként reménytelenül szerelmesek voltak. De feltámad a remény most,…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!