Program


Szerelem
9

Szerelem

komédia

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 27. szombat, 19:00

SÍK FERENC KAMARASZÍNHÁZ
Móricz Zsigmond: Szerelem
Móricz egyfelvonásosai alapján színpadra alkalmazta: Tege Antal

Móricz Zsigmond egyfelvonásos műveiből készült csokor, melyet színházunk a szerelem témakör köré fon. A darabban kiderül az író zseniális emberismerete, humora, dramaturgiai érzéke és a helyzetkomikumok felismerése. Minden mondata hasznos, minden instrukciója a
színésznek kincs, a tájszólás pedig nélkülözhetetlen. ”Miko az ember házasodni akar, akko úgy elválogat, hogy olyan gyöngy felesige legyen, hogy még a csillagos Isten is irigyejje… oszt a végin kisül... hogy a szomszéd feleségit kellet vón elvenni.”

Az általunk bemutatott színdarab a szerelemre, a házassági perpatvarokra, legény-leány, férfi-nő kapcsolatokra épít. Az előadás felhőtlen szórakozást kínál a nézőnek, a színészeknek pedig önfeledt játékot. Kevesen tudják, hogy Móricz 1909-1924 között közel 20 egyfelvonásost írt. ezeket nagy sikerrel mutatta be többe között a Magyar Színház és a Vígszínház. Ebben az időben élte aranykorát az egyfelvonásos dráma Magyarországon. Ezek a darabok általában csokorba fűzve kerülnek bemutatásra. A háború utáni irodalomtörténészek és szerkesztők előszeretettel hagyták ki az egyfelvonásosokat Móricz köteteiből, mert féltek, hogy az a kép, amit az íróról kialakítottak csorbulni fog. Próbálták súlyos kérdésekkel viaskodó, komor, sőt humortalannak embernek beállítani. Ezzel szemben kortársai így fogalmaznak: „Móricz Zsigmond, akiknek munkáitól megkönnyebbül az élet, öntudatunk alatt sűrűsödő̋, ólmos érzés-felhők oszlanak föl. Oly csurom nevetség, oly garázda igazság, annyi puttonyos humor, oly ezer s ezer gyertyafényes kedvesség születik.”

Játsszák
Kovács Edit Jászai Mari-díjas
Fehér Tímea
Liszi Melinda
Nánási-Veselényi Orsolya
Bartus Gyula Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész
Csomós Lajos Jászai Mari-díjas
Katkó Ferenc
Gerner Csaba
Szabó Lajos
Koromné Kőrösi Berta
Márki Szabina
Hamar Vivien II. szh.
Horváth Bence I. szh.

Alkotók
Súgó: Kristály Alexandra           
Ügyelő: Szűcs Attila
Díszlet: Vacsi Dávid               
Jelmez: Kiss Kata
Koreográfus: Katona Gábor Harangozó Gyula-díjas
Zenei munkatárs: Gulyás Levente
Rendezőasszisztens: Kiss Kata
Rendező: Tege Antal

Ajánlatunk


A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!