Program


Aktuális előadások



Hamar kialakul az első stabil felállás: Leskovics Gábor – ének, gitár, Turjánszki György – basszusgitár, Zelenák Tibor - dob, Bárány Tamás - gitár, akit hamarosan Papp Ernő vált fel és csatlakozik Potondi Anikó – ének és Eőry Tamás – szaxofon. A legfontosabb a dalokat 1985-ben, kezdetleges körülmények között rögzítik maguknak.

1987-re a katonaévek után leszerel mindenki, csatlakozik hozzájuk Majoros Éva, billentyűs hangszereken és elkezdődhet az igazi munka. Innentől kezdve, gyakorlatilag minden hónapban megduplázzák a közönségüket. 1988-ban nézőszám rekordot döntöttek Budapest egyik kultikus zenei klubjában, a Fekete lyukban. A punkos elemeket is magában foglaló rockzene, és a hozzá írt néhol elmés, máshol lírai dalszövegek, valamint a mind több és egyre magabiztosabb fellépés az együttest a ’80-as évek underground zenei életének egyik legfontosabb együttesévé teszik, a rendszerváltás évében, már önállóan megtöltik a Petőfi Csarnokot is.

1990-ben jön ki az első album, Ha jön az álom címmel. Ekkor a zenekar országos turnéra indul. A következő pár év is így telik el, minden évben egy új album (1991 A Bál, 1992 A nagy rohanás, 1993 Szerelemharc) és rengeteg fellépés. A Nagy rohanás bemutatójára megtelik a Körcsarnok, a Szerelemharc bemutatójára pedig már a Budapest Sportcsarnokot választja a menedzsment, az akkor éppen 10 éves születésnapját ünneplő zenekarnak. A koncert anyaga még megjelenik egy koncertlemezen, Szajhák és partizánok címen, de kezd elfogyni a kezdeti lendület a zenekarból, egyre nehezebben születnek új dalok és az addig stabilnak mondható felállás is változik, ezekben az években hárman is távoznak a zenekarból: legkorábban Eöry Tamás, majd Papp Ernő, aki helyére Tóth Henrik kerül, Zelenák Tibort, pedig Pfeiler Ferenc váltja. A 90-es évek elején érkező Bördén Szabolcsot, a billentyűs hangszereknél hamarosan Dióssy D. Ákos váltja fel. Turnéik között az egyik legemlékezetesebb, amikor 1995-ben a debreceni Tankcsapdával és a pécsi Kispál és a Borzzal kitalálják és megvalósítják a legendás Hazudós Zenekarok Koncertturnét, amely nagy sikert arat szerte az országban.

Az együttes egyre kevésbé vágyik a népszerűséggel járó populizmusra, egyre kevesebb nagy fellépést vállalnak, inkább az ezekben az időkben gombamód szaporodó klubokba térnek vissza, ekkor adják a zenekar történetének legtöbb koncertjét. A kilencvenes évek vége felé, két új tag kerül a zenekarba: Molnár Balázs – gitár és Farkas Zoltán - dob. Ők új színeket, új energiát hoznak a fáradni látszó zenekarba és Balázs személyében nem csak egy gitárost kapnak, hanem egy dalszerző-szövegírót is, aki innentől kezdve jelentősen hozzájárul az új dalok megszületéséhez.

Az új album, Ha jön az élet címmel, 2000-ben jelent meg 14 dallal, amelyben a régi PUF stílus ötvöződik új zenei motívumokkal. Az egykori bulizenekar ezzel a részbeni megújulással zeneileg és stílusában vált egyszerre éretté és kiforrottá. A tagcserék is abbamaradnak a Turjánszki György helyett érkező Varga Laca beszállásával. Egyre többet kísérleteznek a hangzásokkal, koncerteken többször vendégzenészeket hívnak és az egyik ilyen vendég Szűcs Qka Krisztián állandó vendégnek marad meg, aki trombitával, kürttel és billentyűs hangszerekkel is segíti a zenekart. Ebben a felállásban jeleneik meg 2008-ban a Legelő című album, aminek a dalai nagyon gyorsan bekerülnek a koncertek repertoárjába a régi dalok mellé.

A zenekar ezt követő évei intenzív koncertezéssel teltek a vidéki kluboktól kezdve a nagy nyári fesztiválokon át egészen a Művészetek Palotája nagyterméig, olyan különleges előadásokkal színesítve a programot, mint pl. a Magyar Rádió 8. stúdiójában, illetve a Petőfi TV sorozatának keretében tartott akusztikus koncertek. Kiemelkedő esemény volt a zenekar életében az M2 televízió koncertsorozata keretében megrendezett 2015-ös fellépés a MÜPA-ban, amelynek során a jól ismert Pál Utcai Fiúk dalok teljesen új köntösben: szimfonikus átdolgozásban jelentek meg. Emellett persze a dalírás sem maradt abba, amelynek köszönhetően a 2019-es év különösen mozgalmasra sikerült az immár 3. évtizedét élő PUF számára. Az év első felében, KomolyZene címmel, dupla LP-n került kiadásra a 2015-ös szimfonikus koncert hangfelvétele, október elején pedig megjelent a vadonatúj Pál Utcai Fiúk sorlemez, az Igazán ez minden, amelyet a következő hónapok során országszerte a koncertszínpadokon is bemutat a zenekar.

Ajánló


A kamarazenekari művekből szemezgető Concertino sorozat ezúttal északra tartó zenei expedíciót indít.

A produkció egy olyan kortárs táncszínházi mű, amelynek célja egy speciális hangvételű, valamint stílus jegyeket hordozó, mély gyökerekből táplálkozó zenének…

Az egyedülálló zenei élményhez különleges borokat, sajtokat és más gasztronómiai csodákat kínálunk, mert ez az az esemény a városban, ami…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!